Sunday, November 9, 2008

Bihun Sup

Untuk dinner malam ni, CZa masak simple sangat...sebab hubby pun nak diet..so CZa buatkan Bihun Sup...
just letak ayam, telur, prawn ball dan sayur2. Memang menyihatkan la menu ni..apa pun ..memang sedap!


Saturday, November 8, 2008

My Lasagna

Hmmmm.....this week, CZa masak lasagna...he he.biru mata hitamku ni...
kenapa tiba2 teringin nak masak lasagna ni...hmmm..semua sebab my best friend Linda bgtau nak makan lasagna...so CZa try la masak...cari2 resepi kat Abg Mat Gebeww n Resepiogy tu...so guna kreativiti CZa..maka terhasil lah My Lasagna..sedap jugak la...ptg tu jugak antar 2 potong kat Linda...apa lg..suka la makcik tu..dpt makan lasagna ...he he. Hubby pun suka makan....Esoknya baru abissss....

Untuk sesiapa yang nak try boleh ikut resepi kat link ni -> http://resepiogy.blogspot.com/2007/09/lasagna-senang.html. Thanx to kak ogy. Tp CZa ada alter bbrp part jugak, ikut kreativiti masing2.


Ni Lasagna yg dah siap...kurang mengancam sket..sebab meat sauce tu belum kering sangat...mcm basah sket la..apa pun sedap dimakan..

Kepingan Lasagna...ada lagi stok..CZa guna 4 keping je ari tu..

Meat sauce :- CZa guna daging cincang Ramly, sos Prego, cendawan, tomato

So senang nak buat white sauce ni....

Sunday, November 2, 2008

Hari ni CZa teringin nak masak spageti bolognaise. Kebetulan sebelah petang tu hubby bawak pi Giant Seri Manjung, jadi terus beli barang2 untuk masak. Daging lembu cincang Ramly, spageti San Remo dan tomato. Sos Prego Traditional memang ada stok lg kat rumah. Last CZa masak spageti ni masak jamuan raya anjuran supervisor last 2 weeks. Ari ni malas nak taip resepi sebab masa terhad. Kalau ada masa CZa update lagi post ni.