Saturday, November 8, 2008

My Lasagna

Hmmmm.....this week, CZa masak lasagna...he he.biru mata hitamku ni...
kenapa tiba2 teringin nak masak lasagna ni...hmmm..semua sebab my best friend Linda bgtau nak makan lasagna...so CZa try la masak...cari2 resepi kat Abg Mat Gebeww n Resepiogy tu...so guna kreativiti CZa..maka terhasil lah My Lasagna..sedap jugak la...ptg tu jugak antar 2 potong kat Linda...apa lg..suka la makcik tu..dpt makan lasagna ...he he. Hubby pun suka makan....Esoknya baru abissss....

Untuk sesiapa yang nak try boleh ikut resepi kat link ni -> http://resepiogy.blogspot.com/2007/09/lasagna-senang.html. Thanx to kak ogy. Tp CZa ada alter bbrp part jugak, ikut kreativiti masing2.


Ni Lasagna yg dah siap...kurang mengancam sket..sebab meat sauce tu belum kering sangat...mcm basah sket la..apa pun sedap dimakan..

Kepingan Lasagna...ada lagi stok..CZa guna 4 keping je ari tu..

Meat sauce :- CZa guna daging cincang Ramly, sos Prego, cendawan, tomato

So senang nak buat white sauce ni....

3 comments:

naqliyah said...

cza..masok lasagne masuk dalam oven ke?

Zawiyah said...

yup ina, bakar dalam oven.
ni 1st try,alhamdulillah menjadi.cuma basah sket..tp licin dikerjakan sy n hubby. yg penting my hubby suka..

naqliyah said...

oven hadiah kawin dah hantar balik kampung...huhuhu..
nnt nak kena mintak balik ngan ma..