Sunday, April 12, 2009

Bila tgk pada entry March, langsung takde citer pasal masakan. Sebenarnya bukan langsung tak ke dapur, ada je masak2 tu. Snap gambar, pastu tak rajin nak post ke blog. So terperap je la gambar2 tu dalam folder masakan aku tu. Kalau ditgk pada statistik entry aku ni ..blog ni menjurus kepada masak memasak. Walaupun pada asalnya blog ni diwujudkan untuk bisnes kecil2an aku. So takde salahnya kalau dicampur adukkan pun. Kalau bukak byk2 blog pun tapi tak update takde gunanya jugak..hi hi.

Simple Seafood Spageti
Menu spageti ni khas untuk memperabihkan stok2 dalam peti sejukku. Simple but tasty..yummy!! Guna olive oil utk lebih sedapkan rasa masakan, yet healthy.
Cucur Udang My Style
Cucur udang ni pun utk perabih stok bahan masak.
Popia
Yang ni pulak, 3 hari berderet minum petang ngan popia goreng. Rajin aku dah datang, so buat banyak2 n simpan dalam freezer..bila nak makan, panaskan minyak n goreng je. Sesuai untuk wanita2 berkerjaya. Terfikir gak nak buat byk2 n jual. he he...mcm2!
Kuew Teow Goreng Special - Ala Doli Style
Nampak tak kerang tu? Penat tul nak masak kuew teow mcm makan kat Doli ni. Tapi aku rasa yang aku masak lagi sedap dari Doli tu.
Laksa Utara
Laksa utara ni kena bagi penghargaan to Shidah, kawan baikku kat Perlis..dia yang bagi resepi ni. Lepas ni kena praktis lagi.
Roti Canai Kedai Nasi Kandar Era Lumut
Roti canai ni garing n memang sedap. Tambah2 bila dimakan bersama kari kambing. Kolesterol betul la pagi ahad ari tu.
Cucur Udang
Another cucur udang..tapi yang ni guna udang kering.
Nasi Goreng Kampung Special
Sedaaaappp..Memang best!!
Strawberry Dipped Chocolate
Time musim teringin tiba..jadi jugak buat menu alah ni..memang class!!
Bubur Ayam
Resepi bubur ayam ni amik kat website trymasak. Senang dah mudah dan sedap. Bila makan bubur ni teringat keenakan makan bubur nasi selepas sedar dari operation ari tu. Sedap sangat..kena pi duk kat wad n order lagi ni..he he
Chicken Chop My Style
Jenuh cari chicken cop yg sedap kat area tmpt tinggal aku ni...so senang2 masak je la sendiri..memang puas hati!!!

3 comments:

naqliyah said...

kagum dgn kawanku sorangku....multi skills in cooking ;)

KV said...

byk nya makanan kat sini. Terliur. Huuhu

Zawiyah said...

Tq KV for visiting..blh la try kalau terliur.
Ina, skill biasa2 jah.