Saturday, January 16, 2010

Mamee Sup

Semalam masa pegi Giant, hati teringin nak makan maggi (kenapa semua jenis mee ni dipanggil Maggi ya, wpun jenamanya is Mamee, Cintan ke apa ke). Saya lebih suka Mamee sebab mee nya yg lebih sedap compare to Maggi. So balik rumah, terus ke dapur dan masak menu kegemaran ni. Saya pun dah lupa bila last makan menu ni. Rasanya sejak sambung belajar ni kot saya tak makan mee. Cara masak tak perlu la sy war2kan kat sini sebab rasanya semua org pandai masak mee ni. He he..rindu zaman kanak2 riang dulu, main masak2.
Untuk dikongsi bersama, make sure korang rendam mee tu dgn air panas dulu ya selama bbrp minit. Then toskan, baru masak semula sama ada nak rebus atau goreng. Panduan berguna ni ada dalam entry saya sebelum ini.

2 comments:

onenadiana said...

saya pun suka mamee sebab mee dia kental and tak mudah kembang..

Zawiyah said...

betul tu..ckp pasal ni..teringin lak cuba menu baru guna maggi ni..smlm la tgk rancangan chef wan kat AFC. ada sorang guest rancgn tu masak menu berasaskan maggi..kalau rajin akak cuba. kalau menjadi n sedap akak baru post kat blog ni..