Friday, June 19, 2009

Salmon and Avocado

Lama rasanya tak update blog ni, hari2 just buka blog sendiri untuk menyinggah ke blog2 lain yang ownernya rajin update new story. Bbrp hari kblkgn ni saya agak kurang sihat sebenarnya, sejak balik dari acara menjelajah ke negeri2 di utara tanahair. Nanti saya akan update kemudian tentang acara jalan2 tersebut. Betul kata my teman rapat, "mu ni gak, sokmo (selalu) demam bila balik dari jalan jauh2". Mula2 saya fikir kebetulan saja..rupa2nya, it happened again tak sampai sebulan.
Selain dari tu, ada few family problems yang perlu saya selesaikan. Hope semuanya akan reda selepas ini. Saya pun tak lama lagi akan busy semula.

Tapi bukan itu yg saya nak highlightkan kali ini. Sebenarnya nak update menu yang saya masak khas utk diet makan saya tempohari. It was grilled salmon with chopped avocado. So simple but tasty. Salmon tu saya perap dengan sedikit garam dan lada hitam, then grilled dengan olive oil. Avocado dipotong dadu. Lepas tu perah dengan lemon masa nak makan.

5 comments:

zulindanish said...

biru lagi mata hitamku...

onenadiana said...

saya suka jus avocado.. tapi tak pernah buat makan.. nanti boleh try

Zawiyah said...

baru je try avocado tu..ingat nak buat sandwich campur ngan tuna...jus tu diana buat mcmn? elok jugak tu utk diet..

fadhy said...

ni makanan oghe kayo2....Amin.

Zawiyah said...

Lah..takde la.kos semua tu tak sampai pun rm10. ok la tu...